Naar inhoud Naar navigatie
Stabilizer
100% natuurlijke halfverharding

Stabilizer

De natuurlijke watervoerende verharding Stabilizer wordt meer en meer toegepast in Nederland als toplaag voor fiets-, wandel- en rolstoelpaden in parken en pleinen en op parkeerplaatsen en bospaden. De opbouw uit 100% natuurlijke materialen, de stabiliteit en de CO2 bindingscapaciteit blijken de belangrijkste redenen te zijn om te kiezen voor het product. De KOMO certificering onderstreept de kwaliteit van Stabilizer.

Natuurlijke verharding
Het product Stabilizer is een mengsel van natuursteen en 100% plantaardig bindmiddel, waardoor een mooie stabiele watervoerende verharding ontstaat. De plantaardige binding tussen de losse korrels van het gebroken natuursteen is een hechte binding, die niet uitspoelt en vele jaren optimaal gebruik garandeert. Stabilizer voldoet aan alle milieueisen en kan dus ook in waterbeschermingsgebieden worden toegepast. Door deze eigenschappen is het een goed alternatief voor halfverhardingen, asfalt of beton.

100% circulair
Het materiaal van Stabilizer is 100% circulair. Dit betekent dat bij verwijdering van het product op de ene plek, om welke reden dan ook, het op een andere plek volledig kan worden hergebruikt als Stabilizer. Voor elke milieubewuste beleidsmaker, ontwerper of inkoper het ideale product.

CO2 neutral+
De Stabilizer producten IJsselmix en Maasmix zijn door een vernieuwde samenstelling niet alleen CO2 neutraal maar zelfs, zoals wij dat noemen, CO2 neutral+. Dit betekent dat de samenstelling van het product zodanig is dat er bindingscapaciteit in het product overblijft om niet alleen de bij productie veroorzaakte CO2 te compenseren, maar ook de in nabije omgeving veroorzaakte CO2 verontreiniging te binden.

KOMO certificaat
De duurzame halfverharding Stabilizer wordt steeds vaker toegepast. In de afgelopen jaren is in Nederland ruim 250.000 m2 van het 100% natuurlijke materiaal naar volle tevredenheid van de opdrachtgevers toegepast. Het is een kwaliteitsproduct voor duurzame verharding. Deze kwaliteit wordt onderstreept door het feit dat in 2014 Stabilizer als eerste natuurlijke halfverharding KOMO gecertificeerd is.

Contact
Wilt u meer informatie over Stabilizer, kijk dan op de website van EcoDynamic of bel met 0900-0955. U kunt ook het contactformulier invullen.

Referenties

RSS

Kies een referentie

  • Reconstructie Harderwijkerweg in Dieren
  • Vervanging gemaal Zevenaar op basis van design en construct
  • Pannaveld biedt jeugd Deventer ruimte om te spelen
  • Herinrichting Kreytierstraat en omgeving in Westervoort
  • Herinrichting schoolplein en voorterrein van Woonzorgcentrum De Hassinkhof te Beltrum
  • Herinrichting Omloopleiding en Binnenhavenstraat te Hengelo
  • De Tuinen van Nijverdal
  • Reconstructie Voorsterallee te Zutphen
  • Rioolmaatregelen en herinrichting Loostraat - Van Voorststraat te Huissen
  • Bouw- en woonrijp maken woonwijk De Vijfde Hoek te Deventer