Naar inhoud Naar navigatie
Mobiel breken op locatie

Recycling

Diverse soorten puin zoals betonpuin, metselpuin en asfaltpuin, zijn een waardevolle grondstof voor nieuwe producten. Dusseldorp brengt deze puinrestanten op een zo hoogwaardig mogelijke manier terug in de markt. Dit kan als halfproduct, maar door bewerking met onze eigen (mobiele) recycling- en bewerkingsinstallaties, ook als eindproduct. Van diverse puinstromen die beschikbaar komen bij een sloop, kunnen we granulaten maken. Deze granulaten kunnen vervolgens weer dienen als secundaire bouwstof voor nieuwe bouwprojecten. Om vervuilde stromen op te waarderen naar hoogwaardige bouwstoffen, beschikken we over mobiele bewerkings- en reinigingsinstallaties.

Investering in nieuwe ultramoderne mobiele breker
Afgelopen jaar heeft Dusseldorp een nieuwe mobiele puinbreker laten bouwen, die ruim voldoet aan de nieuwste eisen. Minder geluid, minder trillingen, minder stof, minder energieverbruik en een grotere capaciteit: dat waren de uitgangspunten voor de nieuwe installatie. Onze jarenlange expertise met breekinstallaties is in deze nieuwe breker toegepast. Met de nieuwe mobiele breker zijn wij in staat nog duurzamer mineralen te recyclen tot hoogwaardige grondstoffen.

Recycling op locatie
Bij sloopwerken waar veel puin vrijkomt, is het ter plekke breken met een flexibele breekunit de meest efficiŽnte oplossing. Met de nieuwe mobiele breker is de productiecapaciteit van 250 naar 350 ton per uur gebracht. Hierdoor wordt de benodigde tijd op locatie nog verder teruggebracht. Daarnaast bespaart mobiel breken tijd en transportkosten. De nieuwe breker heeft nog meer mogelijkheden om mineralen in verschillende gradaties te produceren, waardoor er nog meer toepassingsmogelijkheden voor het product zijn. De herwonnen grondstoffen kunnen bijvoorbeeld ter plekke als funderingsmateriaal worden gebruikt of afgezet worden naar de betonindustrie.

Hoogwaardige grondstoffen
De nieuwe mobiele breker wordt door Dusseldorp ook ingezet op de 8 eigen vergunde recyclinglocaties. De installatie is zo ontworpen dat deze na aankomst op locatie binnen 2 uur gereed is voor productie. Met de nieuwe mobiele puinbreker is Dusseldorp nog beter in staat om flexibel en duurzaam mineralen te recyclen tot hoogwaardige grondstoffen.

Contact

Meer weten over puinrecycling? Bel het service- en informatienummer van Dusseldorp:  0900-0955. U kunt ook het  contactformulier invullen.

Referenties

RSS

Kies een referentie

  • Sloopklus met strakke tijdsplanning
  • Sloop Waterfront Harderwijk
  • Sloop van spoorviaduct over N33 bij Zuidbroek
  • Asbestsanering en sloop gemeentehuis Heemskerk
  • Sloop en bodemsanering De Gelderlander te Nijmegen
  • Renovatiesloop industrieel erfgoed "Koelhuis De Landbouw"
  • Sloop en asbestsanering Universiteit Wageningen
  • Sloop fabriekscomplex KTV te Eibergen
  • Herontwikkeling 't Gietelinck te Ulft
  • Sloop hoogspanningsmasten en fundaties Nijmegen-Elst